På Planeta festival november 2016 på Frölunda kulturhus i Göteborg och på Vitlycke museum i Tanum

Ett möte mellan tre dialekter av improvisation – indisk rytmik, arabisk och kurdisk tonalitet och nordisk melodik.  Fyra musiker kommunicerade med musikens emotionella uttryck i fokus. Suranjana Gosh, tabla (Indien), Ardeshir Zebardast, santur (Kurdistan), Anders Hagberg, flöjter, sopransax (Sverige) och Ahmad al Khatib, oud (Palestina).

Konserten inleddes med ett gästspel av Khaled Harara, rap (Palestina), Per Brehmer, trummor, slagverk (Sverige), Gabriel Nyberg, piano (Sverige) och TBA, bas. Alla är studenter på Högskolan för Scen & Musik och redan erfarna scenartister med djup förankring i hip-hop, r´n´b, jazz och folkmusik.

Du kan läsa mer om konserten här: http://planeta.se/connecting-worlds/

 

Recent Posts
Contemporary Tabla Player