Kommande evenemang

12 april, 2018 – Visby

Munkkällaren, S:t Hansgatan 40, Visby, kl. 20.00 – (insläpp kl 18.00)

Vilken fantastisk grupp – en komposition i sig med världsmusik, jazz, hårdrock, klassiskt och indiskt som garanterar en förnämlig mix och ett fullkomligt unikt sound! .

Suranjana Ghosh är en av mycket få kvinnliga professionella tablaspelare från Indien. Som 4-åring fick hon lära sig grunderna av fadern. Helt unikt, då det ansågs att endast män kunde spela tabla! Hon rör sig över ett brett spektrum av musikstilar såväl i Indien som i Väst med många musikprojekt och intensiv samverkan med olika svenska musiker.

Svante Henryson debuterade som basist på Jazzklubben i Umeå. Studerade kontrabas vid Ingesunds musikhögskola och i Prag. Solokontrabasist i Oslo Filharmoniske Orkester. Han turnerade1980/90 med Yngwie Malmsteen. Har även turnerat med Elvis Costello, Jon Balke och Anne Sofie von Otter. Musikaliska genrer: Klassiskt, folkmusik, jazz, hårdrock!

Anders Hagberg, saxonfonist och flöjtist i egna bandet Earthsongs, har också spelat med Mynta, Björn Afzelius och Gunnel Mauritzson.

Pris: 200 kr, Roxymedlem: 150 kr Studentmedlem: 100 kr

Kassan öppnar kl 18.00

Länk

 

19 april, 2018 –Linköping

Elsas Hus, Elsa Brändströms gata 3, Linköping, kl. 18.00

Välkomna till en afton med indisk klassisk musik!

Arjun Verma (USA), Sitar

Suranjana Ghosh (SWE), Tabla

Arjun Verma kommer till Linköping för att tillsammans med Tablaspelaren Suranjana Ghosh ge en konsert med indisk klassisk musik. Arjun har sedan tidig ålder fått sitarutbildning främst av sin far, Roop Verma, som har varit här i Sverige och Linköping många gånger mellan 1982 och 2012 för konsert och meditationskvällar.

Entré 100 kr vuxen, 80 kr student

Länk

 

20 april, 2018 –Göteborg   (Seminarium)

Folkmusikkaféet, Allégården, Södra Allégatan 4, Göteborg, kl. 18:00 – 19:00

Välkommen till Folkmusikkaféet på seminarium med musik! Gränslösa klanger från JAPAN-INDIEN-SVERIGE gästar Göteborgs Konserthus i slutet av april. Med anledning av konserten är du välkommen att värma upp med ett seminarium av och med indiska tabla-spelaren Suranjana Ghosh. Suranjana, som är en av få professionella kvinnliga tabla-spelare i världen, berättar om sitt instrument och samarbetet med Anders Hagberg och Karin Nakagawa, som är ett fascinerande möte mellan nordisk jazz, japansk musik och indisk klassisk musik. Seminariet är på engelska och tolkas till svenska.

Fri entré!

Arrangörer: Göteborgs Konserthus, Possibilitas och Folkmusikkafeet.

Länk

26 april, 2018 – Helsingborg.

Connecting Worlds, JP-IN-SE (Nakagawa/Ghosh/Hagberg)

Helsingborg Jazzclub The Tivoli, Stora scenen, kl 20.00 (dörrarna öppnar 19.30), (Köpenhamnskajen 1)

Japan, Indien, Sverige – klanger, rytmer, melodier. Tre gränslösa virtuoser från tre olika musikaliska traditioner möts. Den täta improviserade dialogen spänner från nordindisk och japansk musik till skandinavisk jazz- och folkmusik. Just improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för flöjtisten Anders Hagberg. Hans projekt inkluderar ofta musiker från olika genrer och kulturer samt även andra konstformer, som dans och bild.

Karin Nakagawa (25 string koto, voice)- Suranjana Ghosh (tabla) – Anders Hagberg (fl/sax)
Entre: Ordin. 200 kr, Medlem i Jazz i Helsingborg 150 kr,  studerande 100 kr

Länk

27 april, 2018 – Göteborg

Gränslösa klanger: JP-IN-SE (Nakagawa/Ghosh/Hagberg)

Göteborgs konserthus (Götaplatsen 8), Stenhammarsalen. 19.00 -21.00

Japan, Indien och Sverige vävs samman i klanger, rytmer, improvisationer och melodier. Från nordindisk och japansk musik till skandinavisk jazz- och folkmusik. En helt ny trio med tre gränslösa virtuoser från olika musikaliska traditioner: Karin Nakagawa koto och sång, Suranjana Ghosh tabla och mouth percussion, samt Anders Hagberg flöjter och sopransaxofon.

Karin Nakagawa (25 string koto, voice) – Suranjana Ghosh (tabla) – Anders Hagberg (fl/sax)

Entre: 200:-

Länk

Tabla_cut