Suranjana Ghosh är en av mycket få kvinnliga professionella tablaspelare från Indien. Hon rör sig över ett brett spektrum av musikstilar såväl i Indien som i Väst. Under 2000-talet har detta inneburit ett intensivt samarbete med musiker i Sverige och många olika musikprojekt. Med rötter i norra Indien och klassisk musik möter Suranjana musik och musiker från olika genrer (indisk raga, svensk folkmusik, blues, jazz, flamenco, kyrkomusik, opera, etc.).

Suranjana Ghosh ger regelbundet konserter i Indien och Europa. Hon är utbildad i Kolkata och fick, vid fyra års ålder, de första tablalektionerna av sin far. Genom åren har hon också studerat för Pandit Swapan Chaudhuri i den särskilda traditionen Lucknow Gharana. Hennes studier vid Rabindra Bharati University of Calcutta resulterade i två guldmedaljer samt en regional (West Bengal) och en nationell utmärkelse. Suranjana har deltagit i många musik konferenser- och festivaler i Indien, till exempel Dover Lane Music Conference i Calcutta för unga talanger och nationella ungdomsfestivaler i Varanasi, Orissa och Gawahti. Suranjana har även spelat på Kalakshetra dans- och musik institution i Chennai.

Recent Posts
Contemporary Tabla Player