För ett par år sedan deltog Suranjana i turnén ”Tabla on Mozart” med den klassiska gruppen Weber Quartet och hon spelade i kammaroperan ”Ännu” under ledning av kompositören Björn Linnman. Tillsammans med organisten Andrew Canning genomförde hon 2010 en unik konsert i Uppsala domkyrka. För första gången sedan kyrkan byggdes (1435) fanns ett musikaliskt möte mellan kyrkorgel och indiska tabla. Det andra mötet ägde rum 2012 – ett program som samma år också gavs vid Moskvas internationella orgelfestival. Suranjana är en ofta förekommande artist i världsmusikgruppen Mynta som genomfört konserter i Sverige, Indien och Ryssland (Hermitaget i S:t Petersburg). I Indien spelade hon tillsammans med artisten och sångaren Shankar Mahadevan och Sridhar Parthosarathy/Mridangam.

Recent Posts
Contemporary Tabla Player